Saltar a continguts

Taula de mobilitat reduïda

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies

04/10/2018
Sant Cugat reprova els conductors que aparquen indegudament i obstaculitzen el pas a les persones amb mobilitat reduïda

 

La iniciativa, que ha sorgit de la Taula per a persones mobilitat reduïda, vol proporcionar una eina de sensibilització –però al mateix temps de denúncia– als membres d’aquest col·lectiu, que posaran un flyer al parabrisa de cada vehicle que vegin mal aparcat



Després de dur a terme diverses accions de sensibilització per tal que els conductors no aparquin als llocs reservats i no obstaculitzin el pas a les persones amb discapacitat, la Taula per a persones amb mobilitat reduïda ha editat, amb el suport de l’Ajuntament, uns flyers que serviran per sensibilitzar la ciutadania i, en concret, els conductors incívics.

De forma repetida, les persones amb mobilitat reduïda es troben que algun vehicle ha aparcat, indegudament, en una plaça que els està reservada o, en una altra situació, un cotxe que barra l’accés a un pas de vianants, una parada d’autobús o una simple vorera. Per tal de trobar una solució efectiva a aquests problemes, la Taula ha cregut convenient editar un flyer per sensibilitzar els conductors incívics i, al mateix temps, reprovar la seva conducta. Fer visibles aquestes situacions és, sens dubte, la millor manera de fer arribar el missatge al destinatari, de qui s’espera que esmenarà la seva conducta. D’aquesta manera, la Taula i l’Ajuntament distribuiran els flyers per tal que tothom qui vulgui, però principalment les persones amb mobilitat reduïda i les associacions de veïns, els pugui utilitzar i col·locar al parabrisa d’un vehicle mal aparcat.

La tinenta d’alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, acompanyada de Cristina Urriza i Ángeles Serrano, en representació de la Taula per a persones amb mobilitat reduïda, han presentat els flyers aquest matí.

Segons Pellicer, “cal que la gent es conscienciï que aparcar de forma incorrecta perjudica les persones amb mobilitat reduïda. De vegades, la gent pensa que, en realitat, no està perjudicant a ningú, perquè el lapse de temps és breu, però no és cert. A banda, cal respectar els espais reservats, que sempre han d’estar disponibles per a la gent que els necessita”. Així mateix, la tinenta d’alcalde ha apuntat que “esperem que aquesta campanya tingui bons resultats. L’hem pensada d’una forma constructiva i creiem que tindrà una bona recepció”.

En total, la Taula i l’Ajuntament han editat 1.000 flyers, que es començaran a repartir al novembre. La distribució es durà a terme als edificis municipals, a les associacions d’afectats i a les associacions de veïns.