Saltar a continguts

Taula de mobilitat reduïda

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies

03/12/2011
3 de Diciembre dia de la Discapacidad
Imatge de complement

Sant Cugat ha endegat més de 20 iniciatives el 2011 per afavorir la integració social de les persones amb discapacitat
La tinenta d´alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha fet balanç, aquest matí, a la sala de premsa de l´Ajuntament, de les accions que han dut a terme la Taula per a persones amb discapacitat i la Taula per a persones amb mobilitat reduïda durant el darrer any.
En total, les dues taules i l´Ajuntament han endegat una vintena llarga d´iniciatives, que són de caire molt divers. A tall d?exemple, s´ha redactat l´ordenança municipal d´accessibilitat als edificis i als espais urbans i s´han dut a terme accions de sensibilització. A més a més, també s´han fet actes lúdics que també tenen un fort component social, com la primera flash mob per a persones amb discapacitat. L´objectiu final de totes aquestes accions és normalitzar la discapacitat de manera que s´afavoreixi la inclusió social de les persones afectades i de les seves famílies.

A l´acte, Susanna Pellicer ha estat acompanyada per la directora del centre ocupacional ATAM, Maite Ruiz; i per Jordi de Gispert, que ha representat el col·lectiu de famílies. El balanç s´ha fet amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a les persones amb discapacitat (3 de desembre).

Durant la seva intervenció, Susanna Pellicer ha manifestat que ´les taules municipals de participació són una eina molt útil, ja que ens permeten abordar problemàtiques específiques amb els col·lectius implicats i afectats. A més a més, Pellicer també ha recordat que l´Ajuntament vol fer pedagogia, sensibilitzar la població perquè cada dia pugui ser el Dia internacional per a les persones amb discapacitat . En aquest sentit, la tinenta d´alcalde ha indicat que durant tot l´any fem un treball de fons molt important, que cal que es pugui visualitzar en un dia com avui .

Per la seva banda, Jordi de Gispert ha destacat que cal treballar en dues línies d´acció. d´una banda, cal sensibilitzar la ciutadania i fer que integri i normalitzi les persones amb discapacitat i les seves famílies. De l´altra, cal que les persones amb discapacitat tinguin un espai social, que gaudeixin d´una bona qualitat de vida i que es puguin relacionar amb normalitat.

Gispert, que també ha parlat de la seva pròpia experiència, ha valorat positivament l´evolució que la societat ha fet durant els darrers anys: els nens petits d´ara cada cop tenen menys els prejudicis que podíem tenir els infants de la meva generació. Hem avançat molt. Ara les persones amb discapacitat poden caminar amb el cap ben alt, cosa que no fa gaires anys se´ls negava.

En darrer lloc, Maite Ruiz ha agraït la tasca de l´Ajuntament i s´ha mostrat il·lusionada amb projectes com el grup d´atletisme adaptat del Club Muntanyenc Sant Cugat, que entrena a la pista de la Guinardera des de l´octubre.

El llistat complet d´accions es pot consultar al dossier de premsa accions discapacitat 2011