Saltar a continguts

Taula de mobilitat reduïda

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies

04/11/2011
Nou servei de recollida d´oli usat.
Imatge de complement

A partir d´aquesta setmana els santcugatencs podran obtenir -als Punts Verds, a loficina Infonet, als districtes i a l´EMD- un bidonet de plàstic per posar-hi oli usat de cuina. Una vegada emplenat, el bidonet s´haurà de portar a alguna de les 8 noves màquines de recollida que l´Ajuntament ha instal·lat en diferents punts de la ciutat. La màquina es quedarà el bidó ple i en dispensarà un de buit i net

La tinenta d´alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha presentat aquesta tarda el nou servei. L´objectiu d´aquesta iniciativa, ha dit Paraira, és reduir l´impacte ambiental que genera aquest residu, així com possibilitar la seva reutilització en forma de biodièsel. A Sant Cugat es calcula que cada dia es produeixen 3.083 litres d´oli usat

La tinenta d´alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha presentat aquesta tarda el nou servei de recollida d´oli usat de cuina que ha implantat l´Ajuntament. Es tracta d´un sistema proper, còmode i net (sense necessitats d´abocament d´olis), que funcionarà mitjançant l´ús de bidonets de plàstic per recollir aquest residu.

A partir d´aquesta setmana els ciutadans ja poden anar a buscar un bidonet amb capacitat per a 1 litre- als tres Punts Verds municipals, a l´oficina Infonet, al Casal de Mira-sol, al centre social de la Floresta, al centre cívic de les Planes o a l´EMD de Valldoreix. Només es donarà un bidó per habitatge i, per obtenir-lo, caldrà omplir una petita enquesta que pretén conscienciar de la importància ambiental de no llençar l´oli per l´aigüera.

Una vegada emplenat amb olis usats, el bidonet s´haurà de portar a alguna de les 8 noves màquines de recollida que l´Ajuntament ha instal·lat en diferents punts de la ciutat. La màquina es quedarà el pot ple i en dispensarà un de buit i net.

Aquestes màquines estan adaptades per a persones amb mobilitat reduïda i contenen indicacions escrites amb braile. Disposen d´un sistema de sensors per comptabilitzar el seu ús i, també, per avisar en cas d´incidència. S´han instal·lat als següents punts de la ciutat: mercat Pere San, mercat Torre Blanca, EMD Valldoreix, Casal de Mira-sol, Centre Cívic i Sanitari de la Floresta, Centre Cívic de les Planes, i als barris de can Mates (Mira-sol Centre) i Volpelleres (Volpelleres Centre). A més a més, cal recordar que l´oli usat també es pot portar al Punt Verd Mòbil, al del Centre i al de can Calopa.

L´objectiu d´aquesta iniciativa, ha dit Paraira, és reduir l´impacte ambiental que genera aquest residu, així com possibilitar la seva transformació en biodièsel. A Sant Cugat es calcula que cada dia es produeixen 3.083 litres d´oli usat. A més a més, Paraira ha remarcat que la posada en marxa d´aquest nou servei és fruit de les millores en la concessió del servei de recollida de residus al municipi.

Perjudicis de llençar l´oli per l´aigüera i beneficis de la seva reutilització

Si es llença per l´aigüera, l´oli provoca taps i embussaments a les canonades, a més de causar greus problemes a les bombes i filtres de les plantes depuradores. D´altra banda, si l´oli arriba als rius crea una capa superficial impermeable que afecta l´intercanvi d´oxigen i perjudica els éssers vius de l´ecosistema. Es calcula que un litre d´oli pot contaminar 10.000 litres d´aigua.

En canvi, si l´oli usat de cuina es recull adequadament es pot convertir en biodièsel. La seva utilització redueix en un les emissions de CO2 i altres partícules nocives a l´atmosfera. Amb un litre d´oli usat es pot obtenir gairebé un litre de biodièsel.