Saltar a continguts

Taula de mobilitat reduïda

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies

13/05/2011
L´alcaldessa lloa l´espai "Suportmercat" com a eina de sensibilització i felicita les taules municipals de participació ciutadana
Imatge de complement Veure fotogaleria Ampliar imatge

L´alcaldessa, Mercè Conesa, ha visitat aquesta tarda l´espai ?Suportmercat en el marc de l´onzena mostra Sant Cugat Actiu. Aquest espai reprodueix un supermercat amb la particularitat que tothom qui hi entra ha de fer-ho amb alguna limitació (ceguesa, sordesa, mobilitat reduïda, etc). L´objectiu és que el visitant es posi a la pell d´una persona amb discapacitat i que vegi les dificultats que comporta una cosa tan senzilla com fer la compra quan es pateix alguna limitació.
L´alcaldessa ha experimentat les dificultats de les persones que tenen ceguesa, ja que, amb els ulls embenats, ha hagut d´orientar-se en l´espai del Suportmercat i intentar de fer una compra. Acabat l´exercici, Mercè Conesa ha remarcat que és una experiència única, ja que ens situa al lloc d´una persona amb discapacitat. Així mateix, Conesa ha manifestat que les persones que no patim cap discapacitat no ens adonem de com és, de complicat, fer determinades accions de la vida quotidiana per aquelles persones que sí que en pateixen una.

El Suportmercat ha estat concebut per les entitats i persones que formen part de les taules municipals de participació ciutadana (mobilitat reduïda i malalties neurològiques i càncer) i l´Ajuntament. És per això que Conesa ha volgut felicitar les persones de taules municipals per tenir aquesta iniciativa i per ser capaces d´idear un projecte de sensibilització tan ben fet.
En darrer lloc, l´alcaldessa ha fet una crida als comerços perquè redueixin les barreres arquitectòniques que encara són presents en alguns establiments.