Saltar a continguts

Taula de mobilitat reduïda

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies

11/04/2011
L´Ajuntament duu a terme més de 60 intervencions per promoure l´accessibilitat durant el mandat

Les intervencions es poden dividir en tres grans blocs: les millores a la via pública, les millores en edificis públics i l´aprovació de la normativa municipal en matèria
d´accessibilitat.

Durant el mandat 2007-2011, l´Ajuntament ha vianantitzat i urbanitzat els carrers de la ciutat d´acord amb els criteris d´accessibilitat. Així mateix, s´han suprimit les barreres arquitectòniques a parcs i jardins i al mobiliari urbà de Sant Cugat.

Aquestes dades s´han donat en la presentació de l´informe 2007-2011 sobre accessibilitat, que han fet la tinenta d´alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, i el tinent d´alcalde de Territori, Medi Ambient i Mobilitat, Josep Romero. A l´acte, també hi ha participat Cristina Urriza en representació de la Taula per a persones amb mobilitat reduïda.

Al llarg de la presentació, Susanna Pellicer ha indicat que una bona accessibilitat és imprescindible per millorar la qualitat de vida de totes les persones que viuen en una ciutat. No només és un tema que afecti les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat, sinó que afecta el conjunt de la ciutadania.

Així mateix, Pellicer també ha remarcat que l´Ajuntament treballa de forma transversal. Això vol dir que àrees com Serveis a la Ciutadania, Territori, Mobilitat i Serveis Urbans es coordinen per implementar l´accessibilitat al municipi.

La tinenta d´alcalde també ha volgut agrair la feina feta per la Taula per a persones amb mobilitat reduïda durant aquests quatre anys: a banda de ser uns bons assessors, els representants de la Taula han recorregut diferents llocs de la ciutat i ens han indicat en quins indrets podíem fer millores i a on era més necessari intervenir. És per això que vull agrair-los la dedicació, que ha estat i és constant.

Per la seva banda, el tinent d´alcalde de Territori, Medi Ambient i Mobilitat, Josep Romero, ha destacat que l´Ajuntament treballa en dues direccions: una banda vetlla perquè l´accessibilitat sigui considerada com cal a l´hora de fer grans intervencions i, de l´altra, treballa perquè es pugui donar una solució òptima a les barreres que, malgrat ser petites, encara existeixen.