Saltar a continguts

Taula de mobilitat reduïda

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

 
 

Menú principal

Notícies

04/10/2018
L'Ajuntament, més accessible per a les persones sordes

 

Les persones sordes ja poden fer tràmits a l'Ajuntament de manera autònoma gràcies a l'aplicació d'un sistema d'interpretació en línia. A més, els treballadors de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) rebran una formació específica per millorar la comunicació amb aquest col·lectiu. Una altra de les novetats és la instal·lació a la sala de plens d'un sistema pel qual les persones amb audiòfon podran seguir els parlaments de manera directa.
L'OAC ha posat en marxa el punt de suport a l'autonomia que permet que les persones amb discapacitat auditiva puguin accedir a la informació municipal i fer tràmits de manera autònoma gràcies al sistema Sigthos. La comunicació entre gestor i administrat es fa possible mitjançant un ordinador connectat a Internet que facilita la conversa a través d'un intèrpret.
La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha destacat la voluntat del consistori per fer més accessibles els serveis municipals.
El vicepresident de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), Albert Casellas, ha explicat que les noves tecnologies són una eina molt útil per millorar l'accessibilitat. L'escoltem, en veu de la intèrpret Pilar Peñuelas.
D'altra banda, les persones sordes podran seguir els actes a la sala de plens de l'Ajuntament gràcies a la instal·lació d'un sistema de bucle auditiu. Aquesta fórmula permet que les persones amb audiòfon rebin el so dels parlaments directament i sense interferències al seu aparell.
A la ciutat hi ha 121 persones amb disminució auditiva reconeguda legalme